Over Henriëtte

Henriëtte van Rijn is op achtjarige leeftijd begonnen bij het kinderkoor van Marius Borstlap in Den Haag en is daarna nooit meer gestopt met zingen.

 

Zij volgde zanglessen bij Rita Dams en Wendela Bronsgeest. Momenteel wordt zij gecoacht door Titia van Heyst.

 

Henriëtte heeft in veel kamerkoren gezongen en trad tien jaar lang op met de close-harmonygroep de Barbarella’s.

 

Henriëtte voelt zich als koorzanger vooral thuis bij oude en hedendaagse muziek. Zij neemt graag deel aan ambitieuze koorprojecten. Zo heeft zij in 2014 met het Leids Cantate Consort onder leiding van Wouter Verhage het Dixit Dominus van Händel gezongen en in 2013 met het Leids Projectkoor onder leiding van Béni Csillag het Concerto for Choir van Schnittke. In 1999 voerde zij met het Leiderdorps Kamerkoor en het Noordhollands Philharmonisch Orkest onder leiding van Jos van Veldhoven Der Messias van Mozart uit.

Henriëtte heeft regelmatig meegewerkt aan concerten van het Asko Kamerkoor, waaronder het zeven uur durende The Great Learning van Cornelius Cardew in de vormgeving van Wim T. Schippers en het muziektheaterspektakel Oresteia van Xenakis in samenwerking met het Asko|Schönberg Ensemble.

 

In het najaar van 2014 zong zij in het Groningse Sound of Music Festival Musik für das Ende van Claude Vivier en in het Orgelpark in Amsterdam werken van Tom Johnson. In 2015 werkte zij mee aan de première van Nous le chant III van Willem Boogman voor achttien zangers, accordeon, orgel en samples.

Vele grote werken van Bach, zoals het Magnificat, de Matthäus Passion en de Hohe Messe, heeft zij met het Leiderdorps Kamerkoor onder leiding van Peter Dijkstra gezongen.

 

In Den Haag heeft zij een aantal jaren met het octet Haags Ad Hoc gezongen bij trouwerijen en uitvaarten onder leiding van Daniël Salbert, Patrick Pranger en Stephen Kavelaar.

 

Naast het koorzingen heeft Henriëtte geregeld opgetreden in kleine bezetting, waarin zij ook als soliste optrad. Sinds zes jaar heeft zij samen met Wouter Lucassen intensief de zestiende- en zeventiende-eeuwse muziek voor solozang met luitbegeleiding verkend.

 

www.titiavanheyst.nl

www.leidsprojectkoor.nl

www.leidscantateconsort.nl

www.askokamerkoor.nl