Nieuws


We zijn lekker bezig (al zeggen we het zelf). Zo hebben we vorige week in het kleinste theater van Nederland (Kleintheater Zwaan) een programma van Franse en Italiaanse liefdesliedjes gebracht. Feest! Op 25 april gaan we dat in een besloten optreden in een exclusieve service-residentie in Wassenaar herhalen. En misschien... ook nog bij jou thuis in een huisconcertje (met borrel na, natuurlijk)? Bel ons!

 

Henriëtte, Ben en Wouter

maart 2024Wat duurt het toch lang voordat het publiek weer toestroomt in deze post-coronatijd! Maar nu begint het, zo horen wij ook van collega's, weer lekker te lopen!

 

Op tweede pinksterdag spelen we in het grand café van serviceflat Raephorst in Wassenaar. Wij zullen daar een programma brengen met vrolijke melodieën en aansprekende teksten, niet alleen "oude" muziek - wat onze specialiteit is - maar ook meer eigentijdse chansons van Georges Brassens en Barbara.

 

Op vrijdagmiddag 28 juli treden we op in Villa Molenenk in Deventer (zie foto), waarschijnlijk met een vergelijkbaar programma.

 

Henriëtte, Ben en Wouter

april 2023Op 13 november traden we op in Galerie de Tuinkamer in Hoofddorp. We waren daar in 2017 ook te gast geweest, dus leuk dat ze ons weer wisten te vinden! We hebben het publiek geamuseerd met gemakkelijk in het gehoor liggende Italiaanse en Franse "chansons". Daarbij zorgden we voor een paar verrassingen, maar daarover willen we hier niet teveel zeggen. Een tipje van de sluier dan: een geweldige tekst uit de 15e eeuw lieten we horen op de muziek van een Franse chansonnier die er in de 20e eeuw heel beroemd mee werd. Een concert aan huis voor wie het raadt! En nu we het er toch over hebben: dit programma is heel geschikt voor een huisconcertje: boek ons!

 

Henriëtte, Ben en Wouter

november 2022Hè hè, het gaat eindelijk weer beginnen. Allerlei beperkingen zijn opgeheven en dus worden optredens geboekt.

 

Ons eerste optreden zal zijn op zondagmiddag 13 maart op een prachtige plek waar we al eerder te gast zijn geweest: Van Ommerenpark, een exclusieve serviceresidentie in het fraaie buitengebied van Wassenaar.

 

Het wordt een programma van Franse en Italiaanse chansons uit de 16e en 17e eeuw, waarin we voor een paar echte verrassingen gaan zorgen. Maar daar kunnen we hier nog niets over zeggen...

 

Henriëtte, Ben en Wouter

maart 2022Als gevolg van de corona-crisis hebben we niet veel nieuws te melden. Optredens, zowel van Stella Musica als van andere ensembles waaraan ieder van ons deelneemt, konden allemaal niet doorgaan.

 

Een eerste lichtpuntje was dat we op donderdag 17 juni hebben optreden voor de "Franse Tafel" van Sociëteit De Witte in Den Haag met een programma van Franse chansons van de 16e tot en met de 20e eeuw.

 

En ook intussen zitten we niet stil. Dat ligt bij elk van ons drieën niet in onze aard...

 

We werken altijd aan uitbreiding van ons repertoire. Zo hebben we onlangs weer een mooi lied van een vrouwelijke componist aan ons repertoire toegevoegd: When first I saw fair Doris eyes van Mary Harvey (The Lady Dering, 1629-1704).

 

Ook het studeren bij Titia van Heyst, Paulina van Laarhoven en Willem Mook gaat gelukkig gewoon door.

 

We blijven hopen op betere tijden en komen naar u toe!

 

Henriëtte, Ben en Wouter

juli 2021We waren het niet kunnen optreden ernstig zat. En dus gaven we ;in het trappenhuis van het gebouw waar Wouter woont een corona-proof concertje voor bewoners en enkele genodigden. Supergezellig was het! En wat waren wij blij weer eens te mogen optreden!

 

Henriëtte, Ben en Wouter

september 2020